עורך דין לדיני משפחה

עורכי דין לענייני משפחה מתעסקים במגוון תחומים הקשורים למשפחה הכוללים ענייני גירושין, צוואות וירושות, הסדרי ראיה, הסכמי טרום נישואין ועוד. התמימות להתנהל בעניינים משפטיים מסוג זה כבר אינה קיימת עוד בעולם המערבי ובטח בישראל. אז מה בעצם חשוב לדעת ואיך בוחרים עורך דין לדיני משפחה?

בחירת עורך דין מקצועי ומנוסה הינה קריטית לליווי וייעוץ המאפשרים טיפול יעיל ומהיר בהתאם לצרכים.

בנוסף לכך, חשובה גם התייחסותו של העורך דין לרגישות במצב המשפחתי ולא רק גישתו המקצועית.

ענייני גירושין

גירושין בישראל הם עניין נפוץ יחסית והסטטיסטיקה מצביעה על זוג אחד מכל שלושה שמתגרשים. הליך הגירושין הינו הליך מורכב הכולל בתוכו היבטים כלכליים, הורות וחלוקת רכוש. הליך גירושין חייב להתבצע ברגישות רבה כחלק מההבנה שהמטרה היא לא להפריד לחלוטין בין בני הזוג כיוון שגם לאחר הגירושין ישנם עניינים רבים כשבמרכזם הילדים המצריכים טיפול משותף ויחסים נעימים בין השניים. טובת הילדים היא מעל הכל ולכן עורך דין שידע לגשר גם בין הזוג יכול להועיל מאוד להליך.

צוואות וירושות

צוואה הינה מסמך משפטי לכל דבר. הצוואה האחרונה שנכתבה על ידי המנוח היא זו שמתקבלת והיא מבטלת את שאר הצוואות שקדמו לה במידה ונכתבו מספר צוואות. בגלל שאין הגדרה חד משמעית לעריכת צוואה ועל אופיה ישנן מחלוקות רבות עלולים להתפתח סכסוכים במשפחות במיוחד כשבצוואה מדובר על חלוקת רכוש שלעיתים נראית כלל לא הוגנת לחלק מקרובי משפחה. במקרים כאלו, כדי למנוע סכסוכים במשפחה, מומלץ לפנות לעורך דין לענייני משפחה שיטפל בסוגייה בצורה מתחשבת וכמובן בצורה מקצועית. כדי שהצוואה תהיה תקפה, כותב הצוואה צריך להגיע ללשכת הרשם לענייני ירושה. רק לאחר מותו ניתן להוציא את צוואתו מהלשכה בעזרת הגשת בקשה ועל כן גם במקרה זה כדאי להיעזר בשירותיו של עורך דין לדיני משפחה.

הסדרי ראיה

הסדרי הראיה נועדו כדי לאפשר להורה שאינו מוגדר משמורן להתראות עם ילדיו באופן סדיר לאחר הגירושין. התראות באופן קבוע עם הילדים חשובה במיוחד לגידולם וחינוכם התקין למרות הגירושין. הסדרים טובים המאפשרים ביקורים תכופים, ימנעו סכסוכים עתידיים שעלולים להתפתח מול הילדים ואף על חשבונם. כשהורים אינם מצליחים להגיע אל הסדר הראיה בכוחות עצמם אם פונים לבית המשפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני. גם לאחר שנקבע הסדר הראיה בין ההורים עלולים לקרות מצבים בהם אחד מהם מפר אותו בין אם זה ההורה המשמורן או ההורה שאינו משמורן. גם בזמן ההליך המשפטי לקביעת הסדר ראיה וגם בזמן הפרותיו לאחר מכן חשוב להיוועץ בעורך דין מקצועי ומנוסה בענייני משפחה שיפסוק עבור הזוג הגרוש את התנאים האופטימליים ביותר להסכם ביניהם.

הסכמי טרום נישואין

הסכם טרום נישואין אינו רע כפי שהוא נשמע. ההיפך, ההסכם מייצג את הכבוד בין בני הזוג ואת היכולת שלהם להעריך זה את זו בכך שתמנע פגיע ממשית במידה ובעתיד הם יפרדו מכל סיבה שהיא. הסכם ממון זה אינו דבר חדש וקיים כבר למעלה מ-200 שנה. אין חובה משפטית לחתום על ההסכם לפני הנישואין, הסכם ממון ניתן לחתום גם במהלכם. הסכם טרום נישואין אינו מסתכם רק בעניינים כספיים. הוא כולל בתוכו את כל ההיבטים שעשויים לעזור לבני הזוג במקרה של גירושין. למשל: פגישות ייעוץ זוגי, נוכחות בבית הדין והסכמים נוספים במטרה למנוע חיכוכים. על הסכם טרום נישואין חייב לעבור עו"ד לדיני משפחה או נוטריון כדי לחתום עליו ולתת לו תוקף משפטי. גם את כתיבת ההסכם מומלץ לעשות יחד עם עורך דין שידע לעשות זאת בצורה מתחשבת והוגנת כלפי שני בני הזוג.

ייצוג בבית משפט לענייני משפחה

בית דין לענייני משפחה אינו עוסק באותם היבטים כמו בית הדין הרבני. התחומים בהם בית המשפט לענייני משפחה עוסק בהם הם: מזונות, אימוץ ילדים, בדיקת אבהות, משמורת, ירושות, חלוקת רכוש, צוואות, הסכם ממון, אפוטרופסות וכו'. עו"ד לדיני משפחה ידע לבחון את הערכאה המתאימה לניהול כל הליך ויתן ייצוג בבית המשפט להתנהלות מיטבית ככל שניתן.

מזונות

קשה מאוד להעריך את גובה המזונות שיקבעו בעת הגירושין כיוון שזהו נושא אינדיבידואלי במיוחד. גם יכול להיות הבדל משמעותי בפסיקת בית הדין הרבני לבין בית המשפט לדיני משפחה. עורך דין מנוסה ידע כיצד לממש את זכות הוטו כדי לא לבצע את הדיון בבית הדין הרבני או לחלופין להתעקש על בית הדין הרבני. בדרך כלל ההבדל הוא האם העורך דין לטובתו של הבעל או לטובתה של האישה. אם הגרירושין עוברים דרך תהליך גישור אז כמובן שבני הזוג יכולים לקבוע ביניהם, כחלק מתהליך הגישור, את סכום המזונות המקובל על שניהם. חשוב להתייעץ רק עם בעלי מקצוע מנוסים בתחומים אלו כיוון שעצות מחברים ומשפחה עלולים לעיתים רק להחמיר את המצב. במדינת ישראל בעניינים אלו החוק שקובע הוא החוק הדתי ובו נכתב שהאב הוא האחראי לתשלום מזונות עבור הילדים. מאחר וכמעט תמיד האב גם מקבל משמורת על הילדים נוצר מצב בו הוא נאלץ גם לשלם מזונות לאם וגם לשלם את מלוא ההוצאות על ילדיו בכל פעם שהם אצלו בבית. זהו נושא מהותי וחשוב שכדאי להתייחס אליו בין אם ההליך מתבצע בבין הדין הרבני או בבית המשפט. כפי שכבר צוין בתחילת הפסקה, גובה המזונות משתנה מאוד בהתאם לקריטריונים רבים כמו האם התיק נדון בבית המשפט הרבני או בבית המשפט לענייני משפחה, מה הם גילאי הילדים וייתכן גם בעמדתו של השופט או הדיין כאשר האחרונים יכולים לשנות את שיקול דעתם בהתאם לייעוץ ולליווי שקיבלתם מעורך דין לענייני משפחה.

יצירת קשר מהירה